29/05 Taula rodona sobre la trajectòria acadèmica de l’alumnat estranger o d’origen estranger a Catalunya

Com és la trajectòria acadèmica de l’alumnat estranger o d’origen estranger a Catalunya? Quines són les responsabilitats del sistema educatiu a l’hora de generar igualtat d’oportunitats?

Per tal de poder respondre aquestes preguntes, us convidem a l’activitat ‘Més enllà de l’aula’, en què, a partir dels resultats de l’estudi ‘Trajectòries escolars d’alumnes estrangers o d’origen estranger en el sistema educatiu català’, abordarem problemàtiques com l’abandonament escolar prematur i plantejarem propostes de solucions des de la perspectiva de l’educació intercultural.

Com és la trajectòria acadèmica de l’alumnat estranger o d’origen estranger a Catalunya? Per tal de poder respondre a aquesta pregunta i valorar els factors que incideixen en la resposta, et convidem a la presentació de l’estudi “Trajectòries escolars d’alumnes estrangers o d’origen estranger en el sistema educatiu català”, en què es presentaran i analitzaran les dades concretes de la ciutat de Barcelona, que posen sobre la taula l’alt índex de joves migrats que no assoleixen la titulació de l’ESO.

Després de la presentació, obrirem un espai de diàleg amb especialistes de l’àmbit de l’educació intercultural, per plantejar propostes de solucions a les problemàtiques que planteja l’estudi que impliquen també interpel·lar el sistema educatiu sobre la pròpia responsabilitat a l’hora de generar igualtat d’oportunitats.

Amb:
Jordi Bayona: Geògraf i demògraf especialitzat en migracions internacionals.
Andreu Domingo: Demògraf especialitzat en migracions internacionals.
Eulàlia Esclapés: Directora de l’Àrea de Servei d’Educació i Territori del Consorci d’Educació de Barcelona.
Jordi Pàmies: Professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social i membre d’EMIGRA-CER Migracions de la UAB.
Cristina Zhang Yu: Doctoranda en psicologia de l’educació i coimpulsora de Catàrsia. ​

Activitat organitzada per BCN Acció Intercultural conjuntament amb el Centre d’Estudis Demogràfics.Dimecres 29 de maig, 18.30 hInstitut Municipal d’Educació (Pl. Espanya, 5)

📅 dimecres 29 de maig🕠 18:30 h📍 Institut Municipal d’Educació (pl. Espanya, 5)
Inscriu-t’hi gratuïtament: ow.ly/93C130oKv6N
Més informació: ow.ly/JKfD30oKva9