ATENCIÓ! 16/11 Segona trobada vers les escoles feministes

El proper dissabte 16 de novembre de 2019 celebrem la Segona trobada vers les escoles feministes. Transformació educativa per una escola pública emancipadora. Aquesta edició consistirà en un forum de xerrades, tallers i experiències per a tota la comunitat educativa.

Dia: 16 de novembre de 10 a 19 h
Lloc: escola Pegaso de Barcelona (c/ Dublín, 5. Metro: Fabra i Puig).
Programa:
http://www.escolesfeministes.org/trobada/
Inscripció:
http://www.escolesfeministes.org/inscripcio/

Què són les Escoles Feministes?
Una proposta educativa que busca la transformació social, l’emancipació de les persones i tornar a posar la vida al centre des de i per a l’escola pública. Volem repensar metodologies, continguts, objectius i tot allò que afecta a l’educació pública a partir d’una perspectiva feminista, ecologista, antiracista, anticlassista, anticapacitista i, en definitiva, des d’una perspectiva veritablement transformadora.

Què pretén la Segona trobada vers les escoles feministes?
Si la Primera trobada vers les escoles feministes va servir per començar a construir un espai de treball i organització a partir de sis eixos o coordenades de reflexió (cos, identitat, comunitat, vida, pensament, educació pública), la Segona trobada vers les escoles feministes pretén traslladar la reflexió a l’acció amb un fòrum de tallers, xerrades i experiències que ajudin a materialitzar el camí vers les escoles feministes.  

Què trobaràs el 16 de novembre a l’Escola Pegaso?
Xerrades, tallers, experiències, documentals… Tota mena d’activitats dirigides a docents, especialistes, monitoratge, famílies i estudiants.
Temàtiques molt diverses i enriquidores: educació afectivo-sexual, com replantejar les classes d’art o de ciències socials, com crear una comissió de gènere, com fer assemblees, com identificar les violències masclistes i racistes (visibles i invisibles) dins les aules…
Conversa inaugural entre Mercè Otero i Conxa Llinàs moderada per la periodista Núria Marron. Mercè Otero i Conxa Llinàs són dues de les protagonistes del binomi feminisme i educació a Catalunya, dues de les dones artífexs de la història, la genealogia i les experièncias coeducadores al nostre país. Sempre és necessari tenir presents els referents per saber que no partim de zero i, en aquesta conversa que obrirà la trobada, la Mercè i la Conxa no només ens faran reviure el que es va encetar a les Primeres Jornades Catalanes de la Dona el 1976 sinó que ens parlaran també del present i del futur.   

T’interessa? Vine a construir plegades!
> Programa complert de la trobada (l’anem actualitzant cada dia): http://www.escolesfeministes.org/trobada/
> Inscripció gratuïta: http://www.escolesfeministes.org/inscripcio/