3/02 CURS ONLINE > Coeducació: eines per a una educació emocional i feminista

El Centre de Recursos i Documentació de les Dones de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat organitza un curs online gratuït sobre Coeducació: eines per a una educació emocional i feminista que serà dut a terme per la Mariona Zamora Juan de la entitat Esberla.

L’educació és una de les eines clau per a l’eradicació de les desigualtats i les violències masclistes, i per a construir una societat més justa i curosa on tothom pugui viure la seva identitat de gènere com desitgi. En aquest curs de quatre setmanes donarem les claus per entendre els mecanismes de la socialització de gènere i els seus impactes, i compartirem estratègies, eines i recursos claus provinents de la coeducació, les pedagogies feministes i l’educació emocional per tal de posar fil a l’agulla. 

Coeducació: eines per a una educació emocional i feminista
Formació a càrrec de Mariona Zamora Juan (Esberla).
Organitza: el Centre de Recursos i Documentació de les Dones de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
Dia i hora: del 3 de febrer a l’1 de març de 2020. 20 hores.
Lloc: formació online.
Preu: gratuït.
Inscripció: en aquest formulari d’inscripció. Places limitades. Accés per ordre d’inscripció.

A qui va dirigit?
A qualsevol persona que treballi o estigui interessada en l’educació i que s’atreveixi a voler educar de noves maneres, a canviar les estratègies que feia fins ara i a explorar, amb tendresa i humor, els efectes del patriarcat sobre nosaltres mateixes: educadors en el lleure, educadors de qualsevol àmbit, mares, pares, professors, educadors socials…!

Programa
Mòdul 1: Posem-nos les ulleres liles! Introducció als conceptes clau de la perspectiva de gènere i els feminismes!
Mòdul 2: Coeducació, pedagogies feministes i pedagogia queer.
Mòdul 3: Acompanyament respectuós al desenvolupament del gènere i la sexualitat.
Mòdul 4: Eines per posar límits, facilitar el conflicte i treballar amb allò que ens repta.

​Metodologia
El curs s’impartirà a través d’una plataforma virtual per arribar a més gent i potenciar la gestió personal de l’estudi i la formació. Per això, la metodologia inclou treball a la plataforma i treball autònom i vivencial.
A LA PLATAFORMA: material escrit – viu i vibrant! – format per obligatòries i complementaries – a l’acabar tindràs un bon dossier!; dinàmiques grupals col·laboratives, mentoria per acompanyar-te en acabar el curs, per videoconferència debats dinamitzats al fòrum amb la resta de companyes
AUTÒNOM I VIVENCIAL: dinàmiques individuals per viure i reflexionar sobre allò treballat; exercicis escrits per incorporar el temari, amb feedback setmanal de la teva mentora; eines per l’anàlisi i observació de la teva realitat educativa.

Avaluació i certificat
Per obtenir el certificat cal realitzar els dos exercicis del curs.