20-21/03 JORNADES > I Jornades Pedagogies Feministes a l’IDP-ICE de la Facultat d’Educació de la UB

La Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona a l’avantguarda de la innovació pedagògica i la transformació social: aquest març celebra les I Jornades de Pedagogies Feministes amb un programa absolutament magnífic. Serà els propers 20 i 21 de març al Campus Mundet!

Amb l’objectiu de portar les pedagogies feministes als centres educatius, es proposa analitzar i reflexionar sobre l’estat de la qüestió de les pràctiques pedagògiques en l’actualitat. Es tracta de visibilitzar el treball docent per a una escola, que incorpori el reconeixement de les genealogies feministes i la superació del binarisme de gènere. La diversitat de continguts i la pluralitat d’àmbits involucrats vol propiciar el diàleg intergeneracional. Des del pensament crític, i amb una aproximació interseccional, es presenten i debaten estratègies, recursos i materials per a una escola lliure de violències, emancipadora i amb pràctiques de llibertat.

Programa complert i inscripció: ub.edu

Divendres 20 de març

Campus de Mundet. Universitat Barcelona. Edifici del teatre. Sala Antoni Caparrós

18.00 h. Rebuda i lliurament de material.

18.15 – 18.35 h.Taula d’inauguració de les Jornades.

Sra.Carme Panchón, directora adjunta de l’IDP, i Sra. Maria Morón, vicepresidenta de Ca la Dona.

18.40 – 19.40 h.Conferència inaugural: «Sexualitat. Educa el porno o educa l’escola?»  a càrrec de laSra.Rosa Sanchis professora de valencià a l’IES Isabel de Villena de València, autora de novel·les i assajos per a adolescents sobre sexualitat i bons tractaments, guanyadora de diversos premis, presenta la Sra. Mirta Lojo (membre del grup de Coeducació i pedagogies feministes de Ca la Dona).

19.40 – 20.10 h.Debat i torn obert de preguntes.

Dissabte 21 de març

Campus de Mundet. Universitat Barcelona. Edifici del teatre. Sala Antoni Caparrós

9.15 – 9.30 h. Rebuda.

9.30 – 9.45 h. Benvinguda a la Jornada a càrrec de l’Excel·lentíssima Senyora Ada Colau alcaldessa de Barcelona, presentada per l’Excel·lentíssima Senyora Adelina Escandell, senadora per ERC-Sobiranistes de Catalunya.

Tallers a l’Edifici de Ponent (aules de la Facultat de Psicologia):

10.00 – 11.45 h. 1a franja de tallers (vegeu full de planificació i explicació dels tallers).

12 – 13.40 h. 2a franja de tallers (vegeu full de planificació i explicació dels tallers).

13.45 – 14.15. Somsò Batukada a la plaça de la Facultat de Psicologia.

14.15 – 15.30 h. Dinar.

15.45 – 17.30 h. 3a franja de tallers a l’Edifici de Ponent (aules de la Facultat de Psicologia) (vegeu el full de planificació i explicació dels tallers).

17.45 – 19.15 h. Taula rodona: «Seure, parlar i actuar des de les pedagogies feministes». Edifici del teatre. Sala Antoni Caparrós.

Modera i intervé la Sra. Mercè Otero, Sra. Cecília Bayo, Sra. Mercè Garcés, Sra. Carolina Andreu i Sra. Georgina Capdevila.

19.15 – 19.40 h. Debat i torn obert de preguntes.

19.40 – 20.00 h. Cloenda de les Jornades. Sra. Conxa Llinàs, professora de la FUB (Fundació Universitària del Bages), on imparteix, juntament amb altres professores, el curs Dones Filòsofes i Científiques, per a gent gran i la  Sra. Maria  Morón, consultora i formadora en polítiques públiques amb perspectiva de gènere i va ser coordinadora de Drets Civils a l’Ajuntament de Barcelona al llarg de 5 anys.

Avís: els tallers són simultanis

Cada taller té les places limitades. En el moment de formalitzar la matrícula, cal que us inscriviu al taller que us interessi (un de cada franja horària).

Activitat organitzada conjuntament per: l’Institut de Desenvolupament Professional-Institut de Ciències de l’Educació (IDP-ICE) de la Universitat de Barcelona, Ca la Dona i l’Ajuntament de Barcelona.

Places: 150

Se certificaran: 15 hores

Requisits de certificació

Només s’expedirà certificat a les persones que participin a les Jornades els dos dies i que formalitzin la inscripció a l’Institut de Desenvolupament Professional.

Preu: 25 euros.
El preu no inclou el dinar.

Període d’inscripció:del 25 de febrer al 13 de març de 2020

Inscripció per internet:formulari de matrícula

Informació i/o consultes                                                                        

A/e: http://www.ub.edu/idp/web
A/e: idp.cursos@ub.edu
 

Tel.: 934 021 024

La matrícula es considerarà formalitzada quan s’hagi abonat l’import de la inscripció. No es tornarà l’import de la matrícula, excepte per malaltia greu de l’alumne/a o en casos greus i excepcionals degudament acreditats, tal i com està previst a la normativa acadèmica i econòmica de matrícula de la Universitat de Barcelona. No s’acceptaran pagaments en efectiu els dies de les Jornades.

Les activitats organitzades per l’IDP-ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses al Pla de formació permanent del Departament d’Educació.

Els certificats d’aquests cursos s’incorporen directament a l’expedient de formació del professor/a (XTEC) i es poden utilitzar com acreditació per a participar als diferents concursos o convocatòries del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en els termes que indiqui cada convocatòria).

Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre mínim de persones inscrites.