08/05 Xerrada sobre coeducació i diversitat sexual

El dimecres 8 de maig a les 18 h a la Casa de la Caritat/Pati Manning (c/ Montalegre, 7, Barcelona) es farà la xerrada Coeducació i diversitat sexual, organitzada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona en el marc del Programa d’Educació en Valors. Es prega confirmació d’assistència per garantir l’aforament a l’adreça electrònica imeb@bcn.cat

PROGRAMA
18.00 h Benvinguda i presentació de la xerrada a càrrec d’Emília Andreu, gerent de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB)
18.30 h Xerrada, a càrrec de
– Entitat Chrisallys, Associació de famílies de menors transsexuals
– Cristina Garaizabal, activista feminista, i psicòloga clínica de formació psicoanalítica i especialista en teràpies de gènere. Ha estat coordinadora de l’ “Informe de model d’acompanyament i assistència a persones trans a la ciutat de Barcelona”
19.30 h Torn obert de preguntes
20.00 h Cloenda

El sistema sexe-gènere organitza el nostre món en base a dos sexes, home i dona, als que li corresponen també dos gèneres: el masculí i el femení. I a més a més, la nostra societat assumeix que aquests dos sexes-gèneres es relacionen entre sí des d’una única orientació del desig que és l’heterosexual.

Aquesta classificació, que anomenem binària, té com a conseqüència la invisibilització de la diversitat sexual i de gènere. Aquesta manera d’entendre la realitat provoca una situació de desigualtat molt greu, perquè associa unes determinades categories (dona, home, heterosexual) a la normalitat, i la resta d’identitats, expressions de gènere i preferències sexuals amb quelcom erroni o com a no “normals”.

Totes les persones tenen la possibilitat d’assumir, expressar i viure la seva sexualitat, així com d’assumir expressions, preferències o orientacions i identitats sexuals. Part del reconeixement que tots els cossos, totes les sensacions i tots els desitjos tenen dret a existir i manifestar-se, sense més límits que el respecte als drets de les altres persones.

En el marc del Programa Educació en Valors de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona volem parlar i debatre com des de la coeducació podem promoure una educació respectuosa amb la diversitat sexual i evitar situacions de discriminació en l’àmbit educatiu.

Coeducació i diversitat sexual
Xerrades a càrrec d’Emilia Andreu i Cristina Garaizabal
Dia i hora: dimecres 8 de maig a les 18 h
Lloc: Casa de la Caritat, Pati Maning
Adreça: c/ Montalegre, 7 (Barcelona)
Es prega confirmació d’assistència per garantir l’aforament a l’adreça electrònica imeb@bcn.cat
Programa en PDF: descarrega’l aquí.