19 de gener de 2020

Materials de la Segona trobada vers les escoles feministes (16 de novembre de 2019)

CONVERSA INAUGURAL. DUES DOCENTS PIONERES DE L’EDUCACIÓ FEMINISTA CATALANA: CONVERSA AMB MERCÈ OTERO I CONXA LLINÀS
Descarregar presentació visual en PDF.
Mercè Otero i Conxa Llinàs són dues de les protagonistes del binomi feminisme i educació a Catalunya, dues de les dones artífexs de la història, la genealogia i les experièncias coeducatives al nostre país.  La conversa inaugural de la trobada va comptar amb la seva presència i la moderació de la periodista Núria Marron i va estar acompanyada de les imatges d’aquesta presentació recollides per la Conxa Llinàs i que són un testimoni visual de tota la feina sobre coeducació feta durant les dècades de 1970 i 1980 a Catalunya.

COM CREAR UNA COMISSIÓ DE GÈNERE A LA TEVA ESCOLA O INSTITUT? COM POT TREBALLAR EL REFERENT DE GÈNERE EN EL CONSELL ESCOLAR I EL CLAUSTRE?
Descarregar el document orientatiu en PDF.
Participen diverses comissions de Gènere de centres públics d’arreu de Catalunya i coordinadores de comissions.

PROGRAMES D’EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA
Descarregar presentació de Teo Pardo en PDF.
La sessió sobre educació afectivo-sexual va comptar amb la intervenció de diverses persones i entitats. Aquí podeu descarregar-vos la proposta de Teo Pardo, tècnic d’Educació Sexual i Afectiva de Sida Studi, una entitat pionera en la lluita per la introducció de l’educació afectivo-sexual.

IDEES I CONCEPTES CLAU DE L’ECONOMIA FEMINISTA I L’ECOFEMINISME. UNA PETITA INTRODUCCIÓ PER A DOCENTS I FAMÍLIES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA:
Descarregar presentació en PDF.
Elba Mansilla, investigadora i docent especialitzada en economia feminista i l’economia solidària, ens introdueix en els principis i conceptes bàsics de l’economia i l’ecologia feministes. Què aporten exactament com a enfoc, en què es diferencien d’altres mirades, com es poden traslladar al currículum i el dia a dia de cada centre?

LES CIÈNCIES SOCIALS POSANT LA VIDA AL CENTRE. UNA DECONSTRUCCIÓ DE LA MIRADA ANDROCÈNTRICA DE LES CIÈNCIES SOCIALS
Descarregar presentació en PDF.
Descarregar el material de la sessió en
PDF.
Com despatriarcalitzar el currículum de ciències socials? Xerrada de Nani Hidalgo per donar visibilitat a la mirada androcèntrica i discriminatòria que tenen els continguts en ciències socials i aportar alternatives que el deconstrueixin i el reformulin.

PROJECCIÓ DE LA MEVA PELL (2018)
Descarregar presentació en PDF.
La meva pell és el relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona. El documental es va projectar a la trobada, amb la presència de la seva co-directora Judit Aranda, per donar testimoni de la realitat de la migració quan s’interseccionen pobresa i condició femenina i per posar a l’abast un material audiovisual molt valuós per treballar a les aules.