9 de novembre de 2022

Materials de la Tercera trobada vers les escoles feministes (7 de maig de 2022)

ELS NOSTRES COSSOS, ELS NOSTRES DRETS. PER UNA EDUCACIÓ SEXUAL FEMINISTA I DIVERSA
Descarregar la presentació de Rosa Sanchis en PDF.
Rosa Sanchis Cudet és professora de català a València, tot i que actualment treballa d’assessora docent a la UEO d’Igualtat i Diversitat. És autora de novel·les i assajos per a adolescents sobre sexualitat i bons tractaments. Amb Tot per amor? va guanyar el Premi Rosa Sensat de Pedagogia, i amb Karícies.com el Premi Soler i Godes d’experiències pedagògiques. Durant més de 20 anys ha treballat l’educació sexual de manera transversal en la seua matèria i també és formadora del professorat en educació sexual. Ha elaborat la guia d’educació afectivosexual “Els nostres cossos, els nostres drets” per a la Conselleria d’Educació.

COPAGAMENTS: INFRAFINANÇAMENT, POBRESA I COMPENSACIONS PRIVADES DE LES FAMÍLIES A L’EDUCACIÓ PÚBLICA
Descarregar presentació de Belén Tascón, presidenta de l’aFFac: descarregar.
La desinversió econòmica per part de l’Administració en educació pública és un fet que ha impactat en la garantia del dret a l’educació en condicions d’igualtat i equitat, no només per la pèrdua de qualitat de les tasques educatives sinó també perquè representa una font de segregació. En els darrers anys, les famílies s’han convertit en finançadores de l’educació pública a través d’un sistema ja estructural de copagament basat en quotes i aportacions econòmiques de les AMPA/AFA als centres educatius públics.
Belén Tascón és presidenta de l’aFFac.

LA HERSTORY DE LES CIÈNCIES. UNA RELECTURA FEMINISTA I LGTBQ+ DE LES MATÈRIES CIENTÍFIQUES. PROPOSTES D’AULA
Descarregar la presentació de l’Adriana Gil en PDF.
Qui ens parla de ciència i des d’on ens parla?
Adriana Gil (IES Districte Marítim de València), enginyera de forests i professora de l’àrea de ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM)

COM TREBALLAR LA MASCULINITAT A L’AULA?
Descarregar la presentació de Teo Pardo en PDF.
Teo Pardo és activista trans i feminista i expert en educació sexual feminista amb petits i grans. En l’actualitat és professor de biologia pel Departament d’Educació i formador per diferents entitats i institucions.

LES BIG TECH I L’EDUCACIÓ, UNA CRÍTICA POLÍTICA I PEDAGÒGICA
Descarregar la presentació de Cecilia Bayo en PDF.
Cecilia Bayo, membre del del grup de pares i mares aliats amb XNET per la democràcia digital en educació i altres col·lectius que defensen l’educació pública.

QUÍMICA, CUINA I ELS SABERS CIENTÍFICS DE LES DONES
Descarregar el material de Núria solsona en PDF.
Núria Solsona Pairó és química, experta en educació feminista i història de la ciència i pionera en la introducció dels sabers científics de les dones a les aules.

RACÓ DE MATERIALS:  CREEM EL NOSTRE PROPI MATERIAL SOBRE SEXUALITAT + CANÇONER PER EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA 
Descarregar la guia de la proposta de Teo Pardo en PDF.
Accedir al cançoner de la Mireia Terol Martí: el trobareu seguint aquest enllaç.
Teo Pardo és activista trans i feminista i expert en educació sexual feminista amb petits i grans. En l’actualitat és professor de biologia pel Departament d’Educació i formador per diferents entitats i institucions.
Mireia Terol Martí, mestra d’educació infantil i primària amb l’especialitat de música. Sempre li ha agradat crear materials didàctics i fer activisme del col·lectiu LGTBI+ des de l’educació.

EL POTENCIAL PEDAGÒGIC DELS ARXIUS I LA MEMÒRIA FEMINISTA I LGTBIQ+
Descarregar la presentació de l’Olga Maroto en PDF.
Olga Maroto Delgado és Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania per la Universitat de Barcelona, el seu àmbit d’investigació es centra en els arxius LGTBIQ+ i feministes de la ciutat de València

TAULA RODONA PEDAGOGIES DE LA DIVERSITAT CORPORAL
Descarregar el material de Patricia Carmona per aprofundir sobre la diversitat funcional en PDF.
Patricia Carmona Hidalgo és activista feminista i de diversitat funcional. És també tallerista i formadora al voltant de temàtiques que travessen els cossos i els desitjos. Ha format part del col·lectiu de dança integrada Liant la troca i actualment es dedica a la performance juntament amb altres artistes.