19/10 Manifestació contra la #LleiAragonès, la llei més antifeminista

El dissabte 19 d’octubre a les 17 h hi ha convocada davant el Departament d’Economia (Rambla de Catalunya, 19-21) la manifestació unitària contra la Llei Aragonès, la llei que privatitza totes les feines de cura que fins ara eren considerades drets i serveis públics.

Com explica detalladament Oliva Serra, a Vilaweb, “La proposta de llei afecta directament les dones perquè som qui patirem en els nostres cossos la pèrdua més gran de serveis, que considerem que han de ser públics i universals, per garantir els nostres drets reproductius, la nostra salut i les cures. Perquè som qui carregarem el pes de les cures a les persones que necessitin aquests serveis, sigui perquè la devaluació del servei en limitarà encara més l’accés o bé perquè serà inassumible econòmicament, com pot ser el cas dels menjadors escolars. Per tant, fomenten la doble explotació que sofrim les dones treballadores, que fins i tot arribem a plantejar-nos de deixar la nostra feina per tornar a la llar a fer tasques de cures que no són reconegudes i, encara menys, remunerades.

Però també afecta directament les dones perquè conformem prop del 80% de les treballadores dels serveis que ataca la llei, i això es traduirà en el fet que haurem de suportar unes condicions laborals més precàries, que l’escletxa salarial entre homes i dones continuarà augmentant i que, per tant, també augmentarà l’escletxa salarial de les pensions. Ras i curt: la Llei Aragonès significa feminització de la pobresa.”

Us esperem a totes per aturar la Llei Aragonès!